The owners of this Spanish Revival home in Kensington were looking to transform their sloping backyard into multiple usable entertaining spaces. They wanted a landscape that would better showcase the home’s architecture while taking into consideration the unique challenges the property faced. We were able to replace the slope with a large dining  area and separate sunken seating area with it own re-circulation water feature. A tapestry of plant materials that are not only highly aesthetic but help to define each area were also added. Two large olive trees as well as a custom trellis further help to unite the space while defining boundaries. Through the use of saltillo and talavera tile we further enhanced the warmth by creating built-in rugs and riser details. This home now has the additional square feet needed for entertaining while addressing the unusable slope in a manner befitting the stunning architectural details of the home. Designed in collaboration with SOD.