This client had a eye for modern living but was in need of a more usable outdoor setting to display her style. To improve the functionality of her backyard we installed pavers to resemble the kitchen tiles which draws the eye straight to the new bbq island, dinning table and built in outdoor seating. We also were able to incorporate a fire pit with a outdoor sofa and water feature to help enhance the user experience. With bright white stucco, grey pavers and the rich tones of ipe we were able to add a handful of different spaces into the yard without the space feeling overly crowded. The planting were also kept clean and crisp with heavy repetition and a strong focus on shape and textures then color. What was once a underutilized collection of random plants now functions as a extension of their home while continuing the contemporary feeling of the interior. Designed in collaboration with SOD. 

mcconn-3

mcconn4

mcconn2